International Taste & Quality Institute

Jaarlijks worden door gerenommeerde chefs diverse producten blind geproefd en beoordeeld. De laureaten worden uitgenodigd op een plechtige uitreiking in Brussel en krijgen een certificaat met 1, 2 of 3 sterren toegekend. TaviraSal beschikt sinds 2006 met veel trots over twee gouden sterren. Dit bewijst de superieure kwaliteit van onze producten.
De intenationale jury van ITQI bestaat uit: French Culinary Academy, Master Chefs of France, Master Chefs of Belgium, Federation of Italian Chefs, European Association of Chefs (Euro-Toques), Academy of Spanish Gastronomy, German Association of Chefs (VKD), Young Restaurateurs of Europe en de International Sommelier Association (ASI). 

Nature & Progrès

Dit internationaal controleorganisme waakt over de ecologische waarden in productieprocessen van voedingswaren. Het heeft aan TaviraSal een certificaat afgeleverd waarin wordt bevestigd dat TaviraSal de productiemethodes respecteerd volgens de strenge voorschriften van Nature & Progrés.

Sativa

Sativa is een erkend Portugees controleorganisme dat instaat voor de inspectie en certificatie van traditionele natuurlijke producten zoals vee, groenten en fruit, granen, rijst, olijven, kruiden, vlees, gevogelte, eieren, honing, zout, veevoeder, bloem, olijfolie en wijn. TaviraSal is ook houder van dit certificaat.

BioFach

Biofach is een jaarlijkse internationale voedingsbeurs in Nurenberg, Duitsland. TaviraSal neemt altijd deel aan deze belangrijke beurs en ontvangt sedert jaren een 'Recommendation'.

Sinds meer dan 17 jaar worden de producten van TaviraSal na stockage geanalyseerd door verschillende labaratoria. De kwaliteit van het zeewater, de extractie van het zeezout en de stockering wordt regelmatig gecontroleerd.   

Zo beschikt TaviraSal over certificaten en attesten van:

  • Nature & Progrès
  • Sativa
  • Aqua 24, Laboratório de Análises Quimicas, Universidade do Algarve
  • Laboratoires de analyses Idac 

 
Door de jaren heeft Rui Simeão van TaviraSal verschillende awards ontvangen:

  • International Taste & Quality Institute 
  • CEUCO, European Congress of Oenogastronomiques Brotherhoods 
  • Confraria dos Gastrónomos do Algarve


Rui Simeão is lid van:

  • Compro o que é nosso, Associaçao Empresarial de Portugal 
  • Rotary Club Tavira


Design: © Luc Vandeput Graphic Design  |   Sycro sitebuilding  |  www.lucvandeput.be

 

Comments